Prohledat tento blog

TO ENGLISH SPEAKING READERS

This blog is dedicated to the rockband The Crash from Czech republic, which has existed since 1968 till 1971 and played mostly music from the late sixties and early seventies. In 2010, after more than 40 years the members of the band came together and again started from where they stopped in 1971. Almost complete original group was together up to 2012. Currently they play on regular basis whenever there is interest for their music. Only one original member of the band is left, namely Tomáš Stabenow - accompanying guitar. Solo guitarist Láďa Biela joined the group in 2011. New drummer Milan Bačo joined band again in 2019. He used to play with The Crash durig years 1969-1971. Latest member who joined the band in november 2019 is the bass guitarist Zdeněk Pejsar. Aim of the band is to play music of those great bygone days. This blog-page was created in order to give some information about band's history, support their effort in continuing to play and bring to you latest news about the band and upcoming performances.


neděle 21. února 2021

ČLENOVÉ KAPELY: Horní řada zleva - Tomáš Stabenow (doprovodná kytara), Bohumír Dvořák alias Bondy (basová kytara), Václav Vozka (zpěv), Václav Li alias Číňan (bicí). Druhá řada zleva - Jiří Hilburger alias Hilbas (kytara), Láďa Biela (sólová kytara a zpěv), Vítek Šebesta (basová kytara a zpěv) Petr Kuliš (klávesy a zpěv). Dolní řada zleva - Jiří Lokajíček alias Bavr (bicí), Milan Bačo (bicí) a Zdeněk Pejsar (basová kytara). Takže jsme zde již měli v novodobé historii celkem tři bubeníky a tři basáky. Za celou periodu od roku 2011 kapela The Crash odehrála celkem 223 vystoupení a kvůli Corona-viru nemohla odehrát 12 vystoupení. Teď jen lze doufat, že současné trable ustoupí a bude se moci zase hrát jako za stara.

1 komentář:

The Crash řekl(a)...

Jiří Bavr Lokajíček/ve spodní řadě vlevo/ své mládí prožil v Nejdku.Již v letech 1965-66 s Bondym založili skupinu Orfeus ale než jsem se vrátil z vojny byl Jirka už v Plzni.Tam v hraní pokračoval a The Crash se s ním setkali na 1.západočeském festivalu v Plzni v roce 1969 tam hrál ve skupině Flowers který se umístili na 2.místě.Skupinu Flowers jsme jako spoustu dalších skupin z Plzně pak zvali na vystoupení na Čínu.Jirka často nevštěvoval Nejdek a tak jsme byli v kontaktu.Po odchodu Číňana z postu bubeníka padl nápad že bychom mu hodili lano.Jirka byl pro a tak jsme začali zkoušet.Na vystoupení před Vánoci v roce 2018 ve Vysoké Peci došlo k oficiálnímu předání paliček a Jirka s námi pak odehrál pár vystoupení ,ale k dlouhodobé spolupráci nedošlo.
Jirka je bubenické legenda.Hrál v oblíbených kapelách KOULE,VOZEMBOUCH a ODYSSEA.V současné době má svoje kapely Bavr Beer Control,a Bavr blues Band.