Prohledat tento blog

TO ENGLISH SPEAKING READERS

This blog is dedicated to the rockband The Crash from Czech republic, which has existed since 1968 till 1971 and played mostly music from the late sixties and early seventies. In 2010, after more than 40 years the members of the band came together and again started from where they stopped in 1971. Almost complete original group was together up to 2012. Currently they play on regular basis whenever there is interest for their music. Only one original member of the band is left, namely Tomáš Stabenow - accompanying guitar. Solo guitarist Láďa Biela joined the group in 2011. New drummer Milan Bačo joined band again in 2019. He used to play with The Crash durig years 1969-1971. Latest member who joined the band in november 2019 is the bass guitarist Zdeněk Pejsar. Aim of the band is to play music of those great bygone days. This blog-page was created in order to give some information about band's history, support their effort in continuing to play and bring to you latest news about the band and upcoming performances.


sobota 16. listopadu 2013

Hraní ve Varech v Pod mostem 13.12.2013


 
The Present Perfect

Páteční hraní v Pod Mostem (Hall) zde zahají kapela THE PRESENT PERFECT ze Sokolova, která hraje styl blues-rock a to v následující sestavě: Milan Chmelenský - klávesy, zpěv (dříve v mnoha skupinách: Falcon, Present Perfect, Želvy, Formace, Coleus, Triton, Pohoda Blues Band, Nivó) Petr Norton - baskytara, zpěv (dříve v kapelách: Falcon, Smog, Modul, Triumf, PMP, Bernard Blues Band, Pohoda Blues Band, Goodtime, hraje také v Rockin´ Veterans) Milan Gössl - bicí nástroje (dříve hrával v: Devels, Kramle, Universal spt., Bonus, Trident, pak měl 23 roků pausu) Petr Jungwirth - sólová kytara (hraje i ve skupině Sesskoč) Klára Folaufová - zpěv, bonga (hraje také v kapele Namelles). Jelikož se jedná o novou sestavu této historické kapely, musíme se nechat překvapit tím, co nám předvedou. Protože se však jedná vesměs o ostřílené muzikanty, tak lze doufat, že to bude stát za to. Varské publikum tak bude mít možnost si poslechnout něco jiného, než na co jsou zvyklí. Kapely které v Pod Mostem častěji hrají jsou již víceméně oposlouchané, a tak jsou THE PRESENT PERFECT vítanou změnou.

  
The Crash

 Po nich nastoupí The Crash z Nejdku, kteří tímto vystoupením přeruší svoji více než roční pauzu. Kdo čte náš blog tak ví, že také kapela The Crash si prošla změnami v obsazení. Tak tedy v krátkosti: Tomáš Stabenow – doprovodná kytara, Láďa Biela – sólová kytara a zpěv, Vítek Šebesta – baskytara a zpěv, Petr Kuliš – klávesy a zpěv, Václav (Číňan) Li – bicí nástroje. Co se repertoáru týká, tak se nacvičil slušný počet nových skladeb. Kapela se vrací do Varů po dvou letech, takže oposlouchaná určitě není. Věříme, že tato předvánoční akce se bude líbit všem těm, kteří se rozhodnou do Dalovic přijít. Začátek je v 19:00 hodin. Již se na vás těšíme.


1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

V tomto článku, zřejmě Číňan, napsal o naší kapele samou chválu. Já bych rád uvedl, že jsme zcela nová kapela a i přes mnohé zkušenosti z minulých let začínáme vlastně úplně od začátku. Název skupiny Present Perfect jsem zvolil se souhlasem tehdejšího zpěváka Pavla Zelenky, se kterým jsem v roce 1969 v PP hrál. V současné době tvoříme repertoár víceméně v bluesové podobě. Ani nám se však nevyhnuly zdravotní problémy a tak jen doufáme, že se podaří vše dohnat a společně s The Crash odehrát pohodový večer. S pozdravem Milan Chmelenský