Prohledat tento blog

TO ENGLISH SPEAKING READERS

This blog is dedicated to the rockband The Crash from Czech republic, which has existed since 1968 till 1971 and played mostly music from the late sixties and early seventies. In 2010, after more than 40 years the members of the band came together and again started from where they stopped in 1971. Almost complete original group was together up to 2012. Currently they play on regular basis whenever there is interest for their music. Only one original member of the band is left, namely Tomáš Stabenow - accompanying guitar. Solo guitarist Láďa Biela joined the group in 2011. New drummer Milan Bačo joined band again in 2019. He used to play with The Crash durig years 1969-1971. Latest member who joined the band in november 2019 is the bass guitarist Zdeněk Pejsar. Aim of the band is to play music of those great bygone days. This blog-page was created in order to give some information about band's history, support their effort in continuing to play and bring to you latest news about the band and upcoming performances.


neděle 19. srpna 2012

Být či nebýt?

Hraním na Pozorce skončil Zdeněk Pejsar svoji činnost coby záskok za Bondyho a budoucí situace je zatím pro kapelu nejasná. V září by se mělo definitivně rozhodnout co bude dál. Hraní na Pozorce ale i na minulých akcích jenom potvrdilo, jak velká je slabina týkající se managementu kapely který je naprosto nedostatečný. Nikdo v kapele nemá dostatečné kvality, aby byl pro ni schopen zařídit hraní a vše kolem toho profesionálním přístupem a způsobem. Až na pár vyjímek, odehrála kapela valnou většinu svých vystoupení doposud zadarmo. Tento stav je neudržitelný z jednoduchého důvodu, výdaje na cestovné některých členů kapely jsou natolik vysoké, že i přes jejich snahu vycházet kapele vstříc, bylo dosaženo hranice, kdy tímto způsobem dále nemohou pokračovat a v tomto ohledu musí dojít ke změně. Není od nich přehnané, když dávají najevo, že by jim mělo být uhrazeno alespoň cestovné když už hrají zadarmo! Každá kapela má samozřejmě své problémy a snaží se je řešit. V The Crash jsme se doposud chovali jako by žádné problémy neexistovali a nic se proto zatím neřešilo a ani nevyřešilo. Proto lze jen doufat, že se situace změní natolik, aby bylo možné i nadále pokračovat v tom, co nás všechny baví tj. muzice. Vyžaduje to pozitivní a otevřený přístup všech členů kapely bez vyjímky, kde jsou si všichni rovni a také se podle toho k sobě navzájem chovají. Jedině vzájemnou úctou a pochopením se dosahuje harmonické nálady jak ve vztazích tak i hudbě. To platí nejenom pro kapelu The Crash ale i všeobecně. Věříme, že se nám to společným úsilím podaří. Pokud ne, pak nestojí za to dále pokračovat a je lepší, aby si každý žil podle svých vlastních představ a cílů.

Jinak asi hodinové vystoupení kapely na Pozorce proběhlo hladce a i návštěvnost přítomných posluchačů byla velmi slušná. Všem jim proto touto cestou děkujeme, že si nás přišli poslechnout. Mezi přítomnými byl i náš basák Bondy ale naši výzvu, aby si s námi zahrál alespoň jednu nebo dvě skladby bohužel odmítnul. Jak již bylo řečeno výše, jedinou stinnou věcí kterou kapela musela ten den strávit bylo oznámení Zdeňka Pejsara o ukončení spolupráce. O dalším vývoji v kapele vás budeme samozřejmě průběžně informovat.

Žádné komentáře: