Prohledat tento blog

TO ENGLISH SPEAKING READERS

This blog is dedicated to the rockband The Crash from Czech republic, which has existed since 1968 till 1971 and played mostly music from the late sixties and early seventies. In 2010, after more than 40 years the members of the band came together and again started from where they stopped in 1971. Almost complete original group was together up to 2012. Currently they play on regular basis whenever there is interest for their music. Only one original member of the band is left, namely Tomáš Stabenow - accompanying guitar. Solo guitarist Láďa Biela joined the group in 2011. New drummer Milan Bačo joined band again in 2019. He used to play with The Crash durig years 1969-1971. Latest member who joined the band in november 2019 is the bass guitarist Zdeněk Pejsar. Aim of the band is to play music of those great bygone days. This blog-page was created in order to give some information about band's history, support their effort in continuing to play and bring to you latest news about the band and upcoming performances.


úterý 8. listopadu 2011

Jiní The Crash

Kdo bloudí po internetu a hledá náhodou kapelu The Crash z Nejdku, může klidně narazit na úplně jinou kapelu se stejným názvem. Tato The Crash byla finská pop-rocková kapela z Turku, původně ovlivněná Britpopem, ale později se nechala vést nejrůznějšími žánry, včetně Motown, Disco, New Wave a rocku 80. let. Kapela vznikla když se Teemu Brunila a Samuli Haataja setkali v roce 1991, po připojení obou Erkki Kaila a Dani Aavinena se jejich řady uzavřely. Původně se kapela nazývala Ladies & Gentlemen, ale později změnila svůj název na New Deal, a ten se pak opět změnil na The Crush. V roce 1998 byl název definitivně změněn na The Crash a Dani Aavinena nahradil klávesista, Toni Ahola. Tato kapela existovala od roku 1991–2009. Celkem vydali 5 albumů a 14 singlů. Poslední vystoupení finských The Crash se konalo na festivalu Ruisrock v jejich rodném městě Turku, 5. července 2009. 
Zde jsou dvě ukázky jak ti jiní The Crash hráli:

 http://www.youtube.com/watch?v=UH9JZ9QVeus&feature=related
 http://www.youtube.com/watch?v=SiNyUkHZKwo&feature=related              

Proto  není divu, že je někdy obtížné najít v té internetové džungli právě naše The Crash. Když člověk přidá slovo Nejdek, tak to ještě neznamená, že je doma. Může totiž narazit na všelijaké bouračky, havárie, pády letadel apod. Význam slova Crash má podle slovníku spoustu významů jako třeba: pád, srážka, zřícení, třesk, zhroucení systému, rachot, praskot, bouchnutí aj. Při troše trpělivosti se to však většinou povede a člověk se pak konečně dostane na náš blog. Kdo prostě hledá, ten najde!

2 komentáře:

Čeho ? řekl(a)...

ČÍM jsme si zasloužili ŽE TADY NENI ANI JEDEN ODKAZ na http://crash-club.blog.cz nebo www.crash-club.cz ,když u nás je odkaz na váš blog v menu, odkazech i a titulní straně, zkusíme to ještě vkládat do článků,,, v komentářích už odkazy do Číňanovo vkládáme za něj, ale na oficiální stránky THE CRASH... píšou :: fialový a černý švesky

číňan řekl(a)...

Hele švesky, nasaďte brejle a dobře se koukejte... v rubrice Odkazy je již nějakou dobu odkaz na crash-club.blog.cz!!!!! Takže omyl. Chybovat je lidské. číňan